Bad essentials - badtijd voor baby's leuker maken! 

Bad essentials - badtijd voor baby's leuker maken! 

Geen zorgen hoe oud je kleintje is, badtijd is een geweldige kans om quality time met je kind door te brengen. Veel mensen koesteren warme herinneringen aan badtijd als kind, met sommigen die zelfs foto’s hebben ter herinnering aan hun tijd in het bad! De meeste ouders herinneren zich de eerste badtijd van hun kleintje, of het nu nog in het ziekenhuis was of in de eerste dagen thuis met hun kostbare bundeltje. Deze momenten in het bad kunnen echte mijlpalen van de kindertijd worden, tijdstempel herinneringen gekoppeld aan de eerste verjaardag van je kleintje, de eerste schooldag of zelfs de eerste knipbeurt. Naarmate de tijd verstrijkt en je kleintje op weg is naar onafhankelijkheid, zal de bitterzoete dag snel komen dat ze geen hulp meer nodig hebben in het bad, waardoor je herinneringen aan deze tijd samen nog waardevoller worden. 

Onze essentiële producten voor kinderen van alle leeftijden

Te beginnen met de juiste watertemperatuur en een zachte reiniger geschikt voor kinderen, zijn zachte baby handdoeken de laatste dingen die je nodig hebt om je kleintje droog te maken. Ga nog een stap verder met onze zorgvuldig ontworpen kinderbadjassen, badcapes en badstof poncho's met capuchon.

Kinderbadjassen

De klassieke kinderbadjas, onze 100% biologische katoenen kinderbadjassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gemaakt van premium kwaliteit 370/380 gsm GOTS katoen. Deze baby badjassen zijn een uitstekend cadeau voor een pasgeborene of eerste verjaardag en worden vaak bewaard als een gekoesterd aandenken of doorgegeven aan een ander kleintje. Kies uit vier schattige ontwerpen: een konijn, leeuw, dino of eenhoorn! Onze baby badjassen zijn verkrijgbaar in de maten 1–2, 3–4 en 5–6 jaar.

baby badjas bunny

Ontdek al onze badjassen voor baby's en badjassen voor peuters in de prints konijn, leeuw, eenhoorn en dino.

Voor jongere kinderen zijn onze klassieke kinderbadjassen ook verkrijgbaar in andere formaten, zoals onze 100% biologische badcapes en badstof poncho's met capuchon. Onze one-size baby badcapes met capuchon zijn geschikt voor zelfs de jongste baby's en hebben dezelfde vier leuke motieven (konijn, leeuw, dino of eenhoorn). Deze badcapes bieden ook een schattige fotomogelijkheid! 

Perfect voor kleine voetjes onderweg, op vakantie of zelfs voor zwemlessen, onze badstof poncho's met capuchon zijn geschikt voor kinderen van 0–4 jaar. Als je kleintje moeilijk stil kan zitten, kunnen onze badstof poncho's precies zijn wat je nodig hebt om badtijden soepel te laten verlopen.

Wat te doen als je kleintje niet van badtijd geniet 

Sommige kinderen vinden badtijd misschien een beetje vreemd, wat kan resulteren in huilbuien. Maak je geen zorgen als je kleintje niet van badtijd geniet, we hebben een paar tips die kunnen helpen.

  • Zorg ervoor dat je kleintje zich op zijn gemak voelt met de juiste watertemperatuur.
  • Zorg ervoor dat de kamertemperatuur niet te warm of te koud is.
  • Controleer of de handdoek die je gebruikt lekker zacht is.
  • Voeg wat van hun favoriete speelgoed toe.
  • Dim de lichten of speel wat rustgevende muziek.

Last but not least, probeer onze 100% katoenen washandjes. Verkrijgbaar in vier schattige ontwerpen, zijn deze hoogwaardige washandjes perfect voor de delicate huid van je kleintje. Kies tussen een konijn, leeuw, dino en eenhoorn, of overweeg een reserve aan te schaffen om af te wisselen tijdens badtijden. Deze handschoenen kunnen over het hele lichaam worden gebruikt, maar zijn vooral handig voor het reinigen van schattige gezichtjes! Je kunt er ook een in je keuken bewaren voor schoonmaak na de maaltijd, of gebruiken voor het reinigen van het gezicht van je kleintje tijdens het tandenpoetsen. Voor kleinere baby's kan het plaatsen van de natte handschoen gedrenkt in warm water op hun buik of borst helpen om ze warm te houden tijdens het badderen.

Ontdek all onze washandjes in de verschillende prints.

Dagelijks ritueel of tussendoortje – hoe vaak moet je je kleintje in bad doen 

Er is veel tegenstrijdige informatie online over hoe vaak je je kleintje in bad moet doen. Een paar jaar geleden was het gebruikelijk dat kinderen slechts één of twee keer per week in bad gingen. In recente jaren, nu mensen bewuster zijn geworden van hygiëne, is het niet ongebruikelijk dat mensen hun kinderen dagelijks in bad doen. Zelfs in medische kringen is er geen consensus over wanneer pasgeboren baby's hun eerste bad moeten krijgen. Veel bewijs suggereert nu dat het beter is om pasgeboren baby's tot een week niet te baden om verschillende redenen. De belangrijkste reden hiervoor is de magische substantie bekend als vernix die je baby onmiddellijk na de geboorte bedekt. Voorheen werd deze substantie onmiddellijk weggeveegd met droge doeken of handdoeken voordat later grondiger werd verwijderd met warm zeepachtig water. Onderzoek toont nu aan dat deze beschermende laag voordelen biedt voor de huid van je baby en enkele dagen moet blijven zitten. Er is ook enig bewijs dat suggereert dat nat worden in deze eerste dagen de baby koud maakt, wat negatieve gezondheidseffecten zou kunnen hebben.

Zoals met veel aspecten van het opvoeden van kinderen, is er geen goed antwoord en vereist de kwestie persoonlijke oordeelsvorming. Voor verder advies, aarzel niet om je verloskundige of consultatiebureau te raadplegen.

Ontdek onze knusse badcapes voor babies.

Veiligheid 

Het is belangrijk om veilig te blijven tijdens het baden, gebruik je eigen oordeel en volg eventuele relevante richtlijnen van gezondheidsprofessionals. Baby's en jonge kinderen zijn gevoeliger voor temperatuur dan volwassenen. Om deze reden moet je voorzichtig zijn met de temperatuur van hun badwater, volg relevante richtlijnen voor hun leeftijdsgroep en wees waakzaam bij het testen van de watertemperatuur. Test dit met je elleboog of de gevoelige huid aan de binnenkant van je onderarm voor een nauwkeuriger indicatie van de temperatuur en hoe het zal aanvoelen op de huid van je baby. Je moet ook even nadenken over de luchttemperatuur in de kamer tijdens en na het baden. Kinderen kunnen hun lichaamstemperatuur niet zo goed reguleren als volwassenen en kunnen gevoeliger zijn voor de koude lucht wanneer ze uit het warme water komen. Als je nog steeds niet zeker weet welke temperatuur het bad van je baby moet hebben, overweeg dan de aanschaf van een badthermometer. Deze geweldige apparaten kunnen direct in het water worden geplaatst zodat je de temperatuur kunt in de gaten houden.